Gemeente presenteert concept-inrichtingsplan Nieuwe Dordtse Biesbosch

29 september 2010

DORDRECHT - Op donderdag 30 september kunnen Dordtenaren het concept-inrichtingsplan voor een groot deel van de Nieuwe Dordtse Biesbosch (Noorderdiepzone, Elzen–Noord en de Aloijzen- of Bovenpolder komen bekijken). Tussen 16.30 en 21.00 uur zijn bewoners, recreanten, belangengroeperingen en andere geïnteresseerden van harte welkom om binnen te lopen in de grote zaal bij Stichting de Hoop aan de Provincialeweg 70 om het plan te bekijken en erop te reageren. Wethouder H.P.A. Wagemakers (Duurzaamheid en Recreatie) licht de plannen op twee momenten toe, in de middag om 16.30 uur en in de avond om 19.30 uur.


De inloopbijeenkomst is het vervolg op de schetsbijeenkomst van 3 juni eerder dit jaar waar ruim 150 belangstellenden op af kwamen. Veel mensen hebben toen suggesties gedaan voor de uitwerking van het plan. De gemeente en Dienst Landelijk Gebied hebben alle opmerkingen zo goed mogelijk verwerkt, binnen de kaders die er al lagen voor het plan.

Belangrijkste wijzigingen
Wethouder H.P.A. Wagemakers presenteert de plannen op twee vaste momenten. In de middag om 16.30 uur en in de avond om 19.30 uur. Hij gaat met name in op de belangrijkste wijzigingen die ten opzichte van de schets van 3 juni zijn gemaakt. Aanwezigen kunnen daarnaast aan de verschillende tafels die op 30 september staan opgesteld uitleg krijgen over wat er precies met hun idee is gebeurd.

Het plan dat 30 september gepresenteerd wordt, is een concept-inrichtingsplan . De hoofdlijnen staan vast. Over de manier waarop de inrichting in het voorstel is uitgewerkt, gaan de medewerkers van de gemeente en dienst Landelijk Gebied graag weer met aanwezigen in gesprek. Opmerkingen en suggesties worden in de stap naar het eindplan meegenomen.

Eindplan
De gemeente wil dit eindplan nog dit jaar op een informatieavond presenteren. De bestuurlijke besluitvorming over het definitieve inrichtingsplan vindt in 2011 plaats, na vaststelling van het bestemmingsplan. De uitvoering start eind 2011 / begin 2012.

Het concept-inrichtingsplan is vanaf 30 september 's avonds ook te downloaden op www.nieuwedordtsebiesbosch.nl. Daar is ook een reactieformulier beschikbaar, waarop mensen hun suggesties kwijt kunnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.