Dordt Centraal bestaat deze week tien jaar

05 oktober 2010

DORDRECHT -Het HAH-blad Dordt centraal, met Piet van Westen als directeur/uitgever, bestaat deze week tien jaar.Het blad komt twee keer per week uit: woensdag en vrijdag.

Kees-Jan Visser - journalist van het blad, - heeft het op de volgende wijze op de Dordtse historische kalender gezet:

Tussen de grote mediaconcerns verscheen in oktober 2000 een eigenwijs krantje, dat tien jaar later zijn vaste plaats heeft verworven in het medialandschap van Dordrecht (en omgeving) met twee wekelijkse edities.

Een volgend jubileum is aanstaande:

AD De Dordtenaar beleeft in april 2011 een jubileum. Het landelijke AD kwam op 9 april 1946 voor de eerste keer uit onder leiding van Willem Pluygers. Hij meldt in zijn boek, dat De Dordtenaar net iets ouder is: de geboortedatum is 1 april 1946.

De AD familie zal volgend jaar voor 65 jaar een reunië organiseren - in april - met als ceremoniemeesters de oud-hoofdredacteuren Willem Ammerlaan en Ron Abram.

Dordrecht is al enige tijd een stad met één dagblad. in februari 1975 stopte het Dordtsch Dagblad. De lezers gingen door bij Trouw.

Het Vrije Volk - editie Dordrecht - ging nog een aantal jaren door. Dagblad De Dordtenaar ging vanaf september 2005 verder als AD De Dordtenaar.

Dordt Nu, een Wegener-uitgave, zal deze week in een nieuwe (grafische) jas verschijnen. Dordt Nu staat in de traditie van de Merwesteyn van de familie Elzerman. Die uitgave stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw.

 

 

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.