RTV Dordrecht ziet een stijgende lijn

07 oktober 2010
RTV Dordrecht ziet een stijgende lijn

DORDRECHT - De locale omroep RTV Dordrecht voldoet ruim aan de eigen die de gemeente Dordrecht, als subsidiegever, aan deze omroep stelt. Deze conclusie trekt RTV Dordrecht op basis van een onderzoek onder duizenden Dordtenaren. 

Het onderzoekscentrum Drechtsteden (voorheen Sociaal Geografisch Bureau van de gemeente) heeft begin 2010 dit onderzoek gedaan naar het mediabeleid in Dordrecht. De vragen gingen met name over RTV Dordrecht. Andere media werden nauwelijks besproken.

Inmiddels is de uitkomst van het onderzoek bekend. RTV Dordrecht maakt dit wereldkundig in het volgende bericht:

"Voor de vierde maal is onderzoek gedaan naar het bereik en de waardering van RTV Dordrecht. Het Onderzoekcentrum Drechtsteden heeft de Dordtenaren gevraagd naar hun mening over de lokale omroep. Uit de resultaten blijkt dat RTV Dordrecht meer kijkers en luisteraars trekt dan vorig jaar en ook beter beoordeeld wordt.

Bereik
Het totaalbereik van de omroep is gestegen van 49% naar 55 %. Daarmee voldoet RTV Dordrecht aan de vraag van de gemeente. In een gemeentelijke medianotitie die dit voorjaar werd gepresenteerd, werd gesteld dat het totaalbereik in 2012 tot 55% gestegen moest zijn. Nu blijkt dat de omroep daar nu al, dus twee jaar eerder, aan voldoet. De kijkdichtheid is bovendien in Dordrecht met 22% hoger dan die van TV Rijnmond die niet verder komt dan 16%. 

Ook het radiostation Drechtstad FM doet het goed. 16% van de Dordtenaren luistert er naar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2008.

Waardering 
Naast het gegeven dat steeds meer Dordtenaren afstemmen op RTV Dordrecht worden de programma’s ook steeds beter gewaardeerd. Het gemiddelde cijfer bedraagt een 6,9 (TV Rijnmond 7,1). In 2005 was dat nog een 6,3. Uit het onderzoek blijkt dat de (relatief) nieuwe programma’s, zoals Dordtse Kwesties en de films van de Smalfilm- en videogroep Dordrecht, goed in de smaak vallen bij de kijkers.

Website
De website www.rtvdordrecht.nl voorziet sinds eind 2009 in actuele nieuwsberichten en bewegende beelden. Dat steeds meer surfers de weg naar de site weten te vinden, blijkt uit de cijfers van het OCD; de site trekt bijna twee keer zoveel bezoekers dan in 2008. Het overgrote deel van hen is tevreden over de informatie.

Met de onderzoeksresultaten wordt aangetoond dat RTV Dordrecht de stijgende lijn in bereik- en waardering die de afgelopen jaren is ontstaan, doorzet. Ondanks gelijkblijvende subsidie de afgelopen 10 jaar weet de omroep zich te ontwikkelen tot een mediainstelling die aan de eisen die de gemeente Dordrecht stelt ruim voldoet.

De gegevens zijn terug te vinden in ‘Bereik en waardering TV Dordrecht. 4e herhalingsmeting’ van het Onderzoekcentrum Drechtsteden."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.