Spoedberaad over integratiebeleid

08 oktober 2010

DORDRECHT - Tijdens de informatiebijeenkomst in de Raadszaal op 13 september heeft wethouder Wagemakers namens B&W van Dordrecht duidelijk gemaakt dat het gemeentebestuur het huidige integratiebeleid gaat stoppen en de subsidiekraan tot enkele druppels dichtdraait.
 
Hierdoor dreigen activiteiten die bijdragen aan een pluriforme en kleurrijke Dordtse samenleving in de knel te raken.
 
Thea Spek namens de Balans Multiculturele Vrouwen Stichting en Orhan Zengin namens Dordtse Integratie Adviesraad reageren gezamenlijk: "Vele betrokkenen die zich als vrijwilliger met hart en ziel inzetten voor een leefbare stad voelen zich door het gemeentebestuur in de steek gelaten en dreigen af te haken.
Dit mag niet gebeuren! Wij zullen onze stem duidelijk moeten laten klinken om onze zorgen kenbaar te maken en de gemeenteraad van Dordrecht overtuigen dat een andere weg moet worden ingeslagen. Kaalslag van het integratiebeleid leidt tot grote maatschappelijke problemen en kosten."
 
Op dinsdag 12 oktober wordt er daarom om 19.30 uur in De Buitenwacht aan de Bosboom Toussaintstraat 67 een spoedberaad gehouden.
 
Tijdens dit spoedberaad inventariseren de genoemde organisaties met elkaar de gevolgen en onderzoeken ze de mogelijkheid van gezamenlijke stappen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.