Zeven aanhouding bij drugscontrole A16

13 oktober 2010

DORDRECHT - Bij een drugscontrole op de A16 ter hoogte van Dordrecht zijn op 13 oktober een Fransman 33 jaar, een Française van 29 jaar, een 28-jarige Marokkaan, een 32-jarige man uit Breda en drie Belgen van 24, 44 en 46 jaar aangehouden.

De 33-jarige Fransman had zo’n vijf kilogram cocaïne in zijn auto. Ook werd bij hem een mes gevonden. De auto, de drugs en het mes zijn in beslaggenomen en samen met de bestuurder naar het politiebureau overgebracht.
In de auto van de Bredanaar werden ruim 1000 hennepstekjes aangetroffen en in beslaggenomen. Hij bleek daarnaast met een rijontzegging achter het stuur te zitten en had ook geen identiteitsbewijs bij zich.

De 24-jarige Belg bleek nog een boete van 175 euro of twee dagen hechtenis open te hebben. Hij kon niet betalen en werd ook aangehouden. De twee andere Belgen zaten samen in één auto en hadden daarin drie messen liggen. De mannen werden aangehouden en de messen zijn inbeslaggenomen.

De 29-jarige Française en de Marokkaan zaten samen in één auto waarin ruim een kilogram heroïne en enkele grammen cocaïne werden gevonden en in beslag werd genomen.

Tijdens de controle werden bij alle automobilisten in totaal acht keer gebruikershoeveelheden softdrugs en een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen. Ook werden bij bestuurders onder meer in totaal vijf messen, een honkbalknuppel en wurgstokjes gevonden.

De controle werd uitgevoerd door agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid, het Korps Landelijke Politiediensten, Politie Rotterdam Rijnmond, Politie Midden en West Brabant, Belgische en Franse agenten en medewerkers van de Belastingdienst Douane.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.