ChristenUnie/SGP wil meer weten over nieuwe kraakpolitiek

13 oktober 2010
ChristenUnie/SGP wil meer weten over nieuwe kraakpolitiek

DORDRECHT - na de invoering op 1 oktober van de nieuwe anti-kraakwet en de nieuwe leegstandswet is kraken feitelijk strafbaar in Dordrecht. De fractie Christenunie/SGP wil duidelijk krijgen over de situatie in Dordrecht naar aanleiding van berichten in de pers. Daarom worden vragen gesteld aan het college van B&W.

De tekst luidt:

Geachte burgemeester Brok,

Namens de fractie ChristenUnie/SGP stellen wij u onderstaande vragen op basis van artikel 40 van het Reglement van orde.

Vrijdag 1 oktober 2010 is de anti-kraakwet van kracht gegaan. Op dezelfde dag werd duidelijk in het Dagblad AD/ De Dordtenaar dat het college aanvankelijk 'nog geen standpunt' had inzake het handhaven van deze wet. Later werd duidelijk dat, in overleg met de driehoek (Openbaar Ministerie en politie) alleen dan tot ontruiming zou worden overgegaan na concrete aangiftes. Ook werd een onderzoek vanuit het college van Burgemeester en Wethouders aangekondigd naar de omvang van de krakerskwestie. Vanuit veiligheidsoogpunt, rechtszekerheid en de handhavingsplicht geeft dit de fractie ChristenUnie/SGP aanleiding tot de volgende vragen:

1. Heeft het college inzicht in het aantal gekraakte panden in Dordrecht? En zo ja, welke panden betreft dit?

2.  Welke panden geven overlast voor de buurt (afgaande op de aangiftes en mutaties bij de politie dan wel klachten bij de wijklijn)?

3. Kan het college, als dagelijks bestuur van de gemeente Dordrecht, mede vanuit de handhavingsplicht, uiteenzetten wat u gaat doen inzake de handhaving van de anti-kraakwet?

Hoewel een en ander al op basis van een onderzoek bekend zal gaan worden, hecht de fractie ChristenUnie/ SGP er aan dat de gemeenteraad zelf op redelijke termijn over bovenstaande vragen wordt geïnformeerd.

Namens de fractie ChristenUnie/SGP -Dordrecht,

Bert Staat, raadslid

Pieter Verhoeve, burgerraadslid

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.