Netwerken centraal tijdens Ondernemersontbijt 'Zaken Doen'

14 oktober 2010
Netwerken centraal tijdens Ondernemersontbijt 'Zaken Doen'

DORDRECHT - In het restaurant van Drechtwerk waren woensdagochtend 13 oktober ruim 200 ondernemers bijeen om met elkaar te netwerken rondom het thema ‘Zaken doen. Gunnen en aanbesteden in Dordrecht in de regio’. Dit thema is op verzoek van de ondernemersverenigingen geagendeerd.

Grenzen aanbestedingsregels opzoeken
Ferdinand van den Oever gaf aan dat de gemeente Dordrecht de regels rondom het aanbesteden waar mogelijk wil verminderen. ‘We gaan de grenzen opzoeken om te voorkomen dat we elkaar aankijken en ons zelf afvragen waarom een bedrijf uit Groningen toch ieder keer de klus gegund krijgt’. De wethouder riep echter ook op om allen de hand in eigen boezem te steken en bij ons zelf na te gaan of we niet een keer iemand anders iets kunnen gunnen. ‘De bal ligt ook bij u. We moeten elkaar scherp houden de komende jaren.’ Marco Wilke, directeur Drechtwerk en gastheer van het ondernemersontbijt sloot zich hier direct bij aan. Hij maakte actief gebruik van zijn paar minuten zendtijd: Drechtwerk heeft momenteel 150 medewerkers die op diverse plekken kunnen worden ingezet variërend van schilderwerk, catering tot schoonmaak.

Samenwerken
Het verhaal van Anita Holst over het aanbestedingbeleid bij het ministerie van VWS leverende naast enkele kritische kanttekeningen over het gebrek aan haalbaarheid van deelname van het MKB aan grote aanbestedingstrajecten ook  enkele praktische tips op voor de aanwezige ondernemers. Kijk op www.aanbesteden.nl voor alle landelijke aanbestedingstrajecten. Ga samenwerkingsverbanden aan bij deelname aan aanbestedingen. Van den Oever: Het gunnen op kwaliteit in plaats van op prijs is cruciaal bij dit soort aanbestedingstrajecten.

Marktplaats Inhuur
Eric Sessink, adviseur inkoop van de gemeente Dordrecht, riep alle ZZP’ers en bedrijven die personeel verhuurt of detacheert op om zich in te schrijven op de Marktplaats Inhuur van de gemeente Dordrecht (www.dordrecht.nl/ondernemen  onder het kopje Zakendoen met de gemeente).  De gemeente weet de ondernemers die ingeschreven zijn letterlijk snel te vinden als er een inhuur verzoek binnenkomt.

Gunnen
De dagvoorzitter Angelique van ’t Riet, vervulde haar rol als dagvoorzitter op een ludieke wijze door ondernemers in de zaal direct oproepen te laten plaatsen over wat ze nodig hadden. ‘Zorg dat je van je buurman weet wat zijn/haar zakelijke behoefte is.’ Ter plekke werden verschillende contacten gelegd.

De verschillende ondernemersverenigingen plaatsten ook oproepen. Zo wil woman@business ook nadrukkelijk vrouwelijke ondernemers uit alle Drechtsteden oproepen lid te worden. Sandra Galjaard van DOCK daagde ondernemers uit om het avontuur met de creatieve ondernemers aan te gaan. De TOVD daagde ondernemers uit om ook even over de vertrouwde heg uit te kijken naar andere ondernemers in de stad en de regio.

Na afloop van het ontbijt werd er nog actief door de deelnemers ge-netwerkt. Hopelijk heeft de bijeenkomst geleid tot enkele succesvolle zakelijke verbindingen.

Het tweede ondernemersontbijt is georganiseerd door de Gemeente Dordrecht, ter verbetering van het ondernemingsklimaat. Het initiatief wordt ondersteund door: Kamer van Koophandel, Werkgevers Drechtsteden, Dordrechtse Ondernemersvereniging, Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden, DOCK, Turkse Ondernemersvereniging Drechtsteden en Women@Business.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.