Andrew Mensing (10) pakt twee prijzen in schaaktoernooi

21 oktober 2010
Andrew Mensing (10) pakt twee prijzen in schaaktoernooi

DORDRECHT - Een van de jongste deelnemers in het negende Witten Haen schaaktoernooi viel het meeste op. Andrew Mensing (10) uit Sliedrecht pakte twee prijzen mee in de zestien deelnemers tellende C-groep. Hij werd jeugdkampioen en kreeg een grote beker. Daarnaast eindigde Andrew, na de senior-schakers Arie Timmer van Zwijndrecht en Henk Barends van Dordrecht, op een knappe derde plaats in zijn groep.

Het negende Witten Haen-schaaktoernooi trok met 48 deelnemers een record aantal schakers naar de historische Gijs van Aardennezaal aan de Groenmarkt 19.  In de hoofdgroep kwamen de regio-spelers (Jacques Hennekes en Hans Berrevoets) niet verder dan een gedeeld derde plaats.

Philip Westerduin van RSR/Ivoren Toren uit Rotterdam en Marco van der Linden van Rokado uit de Hoeksche Waard maakten hun plaats op de plaatsingslijst met een eerste en tweede prijs precies waar. In de B-groep werd Jan Sulman van de Willige Dame tweede na de Rotterdammer Mark Beijen.

Internationaal probleemmeester Henk Prins van de binnenkort 75 jaar jubilerende schaakclub Sliedrecht opende het schaaktoernooi. Hij roemde de samenwerking tussen de clubs Dordrecht, de Willige Dame, Sliedrecht en Zwijndrecht. De Drechtstreek heeft daarom de meeste schaaktoernooien op de kalender staan in  schaakdistrict Rotterdam.

Op zaterdag 27 november volgt al het volgende schaakfestijn in de Gijs van Aardennezaal: Het derde C.Buddingh’schaaktoernooi. Kees van ’t Hoff schrijft namens de organisatie de deelnemers in via het nummer 078-6141418.

Meer info op de schaaksite www.tomsschaakboeken.nl

Op de foto: de 10-jarige Andrew Mensing met beker en 4-jarige zus Luana.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.