Buitenwacht zorgt voor stilteviering in Taize-stijl in Dordrecht

26 oktober 2010

DORDRECHT – Op de eerste verdieping van de Buitenwacht is een stilteruimte, waarin symbolen zichtbaar zijn van verschillende religies en culturen.

Zo heeft de voormalige parochie Onze Lieve Vrouwe (OLV) kerk aan de Brouwersdijk herinneringen geschonken aan de Buitenwacht. In de voormalige Zuider- of Johanneskerk aan de Bosboom Toussaintstraat 67.

In elk geval één keer per maand speelt de stilteruimte een belangrijke rol, waarbij plek is voor meerdere religies . De Buitenwacht is daarvoor als centrum voor mededogen begonnen met een zogeheten meditatieve viering.

Aanstaande maandag om 19.15 uur gaat de ruimte – in stilte – open. Om half acht begint de viering die circa 25 minuten zal duren.

Voor spiritueel leidster van de Buitenwacht, Rikie Bansberg, is dit een activiteit die mensen de stilte geeft om na te denken. De viering is vooral opgebouwd met liederen in de traditie van Taize, een oecumenische gemeenschap in Frankrijk.

RTV Rijnmond besteedt daaraan vandaag vanaf 18 uur, morgen en donderdag aandacht aan.

Taize organiseert immers na de kerstdagen een grote internationale ontmoeting in Rotterdam. Ook in Dordrecht komen activiteiten.Tienduizenden jongeren uit geheel Europa komen richting Rotterdam en ook Dordrecht zal dat merken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.