Voetbalbond KNVB steunt stadionplan FC Dordrecht

26 oktober 2010
Voetbalbond KNVB steunt stadionplan FC Dordrecht

DORDRECHT - Er is veel aandacht in de (voetbal) media voor de plannen van FC Dordrecht om een nieuw station te bouwen. De KNVB steunt de plannen van FC Dordrecht om een nieuw stadion te bouwen. De eerstedivisionist hoopt binnenkort goedkeuring te krijgen van de gemeente voor de bouw van een multifunctioneel stadion. De Dordtse gemeenteraad heeft de plannen van de eerstedivisieclub vorige maand in elk geval positief ontvangen.

Bij monde van voorzitter Michael van Praag heeft de bond een warm pleidooi voor de Dordtenaren gehouden. "Als je als club een stap hoger wilt, dan begint dat met een nieuw stadion,'' vertelde Van Praag maandagavond aan RTV Rijnmond. "Zonder uitzondering is dat wat de ervaring ons leert. Je zou denken dat je moet investeren in spelers, maar dat is eigenlijk pas stap twee.''

Van Praag ziet een belangrijke rol voor de gemeente weggelegd. "Voetbal is een sport waar de hele week over gesproken wordt. Dankzij FC Dordrecht blijft bij veel mensen de naam van de stad in gedachten hangen. Ik zou niet weten bij welke andere gelegenheden ik veel van Dordrecht hoor. Dus topsport is een uithangbord voor elke stad. De gemeente moet daarom helpen om het te verwezenlijken.''

Van Praag wil benadrukken dat hij hiermee niet doelt op financiële steun voor de exploitatie van de club. "Daar ben ik juist tegen. Dat kan je niet maken ten opzichte van de belastingbetaler. Maar als gemeente moet je ook zorgen voor een fatsoenlijke schouwburg, voorzieningen voor kunst en cultuur. En dat moet je ook doen voor de topsport en dus voor FC Dordrecht.''

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.