Ronald Giphart, Hugo Borst en Nico Dijkshoorn fans van C.Buddingh'

28 oktober 2010

DORDRECHT – Steeds meer Nederlandse schrijvers en dichters van naam laten zich de laatste maanden positief uit over C.Buddingh’ uit Dordrecht.

Aan de vooravond van de herdenking van zijn 25 ste sterfjaar (op 24 november 2010) hebben Nico Dijkshoorn, Ronald Giphart en Hugo Borst Kees Buddingh’in het zonnetje gezet.  Ronald Giphart is in dezelfde straat geboren als waar Buddingfh'woonde: De Bankastraat.

In 1985 bezocht hij hem als scholier om een werkstuk te kunnen maken. Die ontmoeting is hij niet vergeten, zo schreef Ronald onlangs in de Volkskrant.

Het Dordtse Buddingh’ genootschap onder leiding van Peter de Roos en Wim Huijzer hoopt dat door de toenemende belangstelling voor de dichter uit Dordt veel mensen weer kennis maken met zijn werk.  Op 24 november komt het verzamelde werk uit van de Dordtenaar. Buddingh’gebundeld is de titel. Wie Buddingh’gedichten wil horen en wil voorlezen is op 26 november vanaf 20 uur welkom in villa Augustus.

Nico Dijkshoorn komt dan in elk geval als belangrijke Buddingh’fan naar deze vorm van herdenking toe.

Dordrecht is Buddingh'ook niet vergeten. Daarom krijgt de stad een Buddingh' week.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.