Unieke winst voor schaker Pieter Sandijck uit Dordrecht in Guernsey

28 oktober 2010

DORDRECHT - Op het Engelse kanaaleiland Guernsey heeft de Dordtse schaker PIETER SANDIJCK een toernooi gewonnen met een score van 5,5 uit 7. Volgens de Dordtse schaaksite van Tom van Bokhoven - www.tomsschaakboeken.nl - is dit een unieke prestatie.

Pieter Sandijck, van de  Willige Dame en de Klockelaer, hield aan zijn toernooiwinst een forse geldprijs over.

De stad Dordrecht telt rond de honderd actieve schakers, maar het is lang geleden dat er in een toernooi over de grenzen zo'n succes werd geboekt.

Volgens een schaakonderzoeker heeft de oud-open kampioen van Nederland, Pank A. Hoogendoorn ergens rond 1960 de derde groep van het Hastings chess tournament gewonnen en zo voor de kampioen van Dordrecht promotie naar de tweede groep afgedwongen. Die internationale groep speelde dan om promotie naar de grootmeestergroep.

De meest opvallend prijs tot nu toe voor een schaker van Dordtse bodem in Guernsey was de toekenning van de schoonheidsprijs aan een partij van Pierre Smeets, die later ook de schaakrubriek van de Telegraaf haalde.

Dat een Dordtenaar weer een toernooi in het buitenland wint, is volgens www.tomsschaakboeken.nl goed schaaknieuws voor Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.