Politieman uit Dordrecht Danny Makkelie volledig scheidsrechter

29 oktober 2010

DORDRECHT - De scheidsrechter Danny Makkelie heeft zijn ontslag ingediend bij de politie. De talentvolle Dordtenaar, voorheen werkzaam bij politie Zuid-Holland-Zuid, gaat fulltime in dienst treden van de KNVB.

Makkelie zal gaan werken als medewerker scheidsrechterszaken amateurvoetbal. Deze functie houdt in dat hij verantwoordelijk zal zijn voor de aanstellingen van arbiters in de hoofd- en topklasse. "Het is een prachtige kans, ik kan me nu volledig op het fluiten richten" aldus Makkelie.

De scheidsrechter vergaarde internationale belangstelling door het feit dat hij per 1 januari 2011 de jongste FIFA-scheidsrechter ooit is. Eerder brak Makkelie al het record voor jongste leidsman op de Nederlandse velden. Op 19 september 2009 leidde hij namelijk op 26-jarige leeftijd het duel tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.