Twee scholen in Dordrecht in nieuw gebouw

30 oktober 2010

DORDRECHT - Twee basisscholen gingen gisteren in een nieuw gebouw open. IKRA, in de islamtraditie, is te  vinden aan de Spirea in de wijk Zuidhoven. School Vest verhuisde van de Vest naar de Blekersdijk in Dordrecht tegenover de Wilhelminakerk.

De school IKRA zegt over de identiteit:

Wat willen we? Onze missie
Ikra wil door middel van kwalitatief goed primair onderwijs kinderen vormen tot wereldburgers met een Islamitische identiteit, die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben voor hun omgeving en het milieu, en die op betrokken wijze in de Nederlandse samenleving staan.

Het is deze missie die richting geeft aan ons dagelijks handelen.

Visie
De verantwoordelijkheid voor de opvoeding van kinderen ligt niet bij de ouders alleen, maar ook bij school en de omgeving. Onderzoek heeft aangetoond dat de school voor ongeveer 45% de ontwikkeling van een kind bepaalt. De overige 55% wordt bepaald door ouders en omgeving. Het is daarom belangrijk dat u een weloverwogen keuze voor een school maakt. Kiezen voor onze school is kiezen voor een goed contact tussen ouders, school en kind.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.