Omstreden fietsbrug in Dordrecht over 't Vlij geopend

30 oktober 2010
Omstreden fietsbrug in Dordrecht over 't Vlij geopend

DORDRECHT – Wethouder Ferdinand J. van den Oever en oud-burgemeester Ronald Bandell hebben samen met een fiets de nieuwe fietsbrug over het Vlij geopend. Deze brug kostte heel veel procedures en energie voordat de fietsende bekende Dordtenaren over de brug konden komen. Bandell beschouwde zijn rol in de openingsceremonie zo ongeveer als laatste officiele daad in de stad.

Hij fietst ook regelmatig en liet Van den Oever weten dat wellicht beter te doen dan deze VVD-wethouder.

Van den Oever zegt dat de brug kon worden aangelegd zonder ecologische schade aan de natuur.De stichting 't Wantij zegt daar een andere visie op te hebben, maar de brug is er nu....

Foto's: Paul Schrandt


 Meer op RTV Rijnmond:

Omstreden fietsbrug Dordrecht geopend

30 oktober 2010

In Dordrecht is zaterdagochtend een omstreden fietsbrug over het Vlij geopend. Tegen de aanleg van de brug is jarenlang fel verzet geweest. Volgens de Stichting Het Wantij is de fietsbrug te groot en tast hij natuur en milieu in en om het park aan.

Eind 2002 trok Dordrecht twee miljoen euro uit voor de beweegbare fietsbrug die de wijken Stadpolder en Wantijpark verbindt. Door tientallen procedures liep de aanleg bijna vier jaar vertraging op. De kosten zijn inmiddels meer dan verdubbeld. De Fietsersbond en de watersportclubs zijn wel tevreden met de fietsbrug over het Vlij.

De Stichting het Wantij, die jarenlang heeft geprocedeerd tegen de brug, was zaterdag uitgenodigd bij de opening maar liet verstek gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.