VVD kritisch over voetbalstadion FC Dordrecht

02 november 2010
VVD kritisch over voetbalstadion FC Dordrecht

DORDRECHT -De VVD plaatst op de eigen website kritische kanttekeningen bij plannen voor nieuw station voor Fc Dordrecht. John van der Net zet het namens de liberalen op papier:

Op 25 oktober zijn de plannen voor het nieuwe stadion van FC Dordrecht gepresenteerd. Namens de VVD was commissielid John van der Net aanwezig bij deze presentatie. Na toespraken van burgemeester Arno Brok en de voorzitter van de FC werd een leuk gesprek gevoerd met voetbalbobo's Kees Jansma en Michael van Praag. De plannen voor het nieuwe stadion werden aangekondigd met een spetterende lasershow van Ballast Nedam en iedere aanwezige wachtte op de climax. Helaas bleef deze beperkt tot een tekening van een nieuw stadion. Geen financiele onderbouwing. Geen partners. Dat viel wat tegen.

De VVD heeft een warm hart voor sport. Echter, FC Dordrecht is een BVO en dus een onderneming. Daarvan mag op zijn minst een uitgewerkt plan verwacht worden. Wel werd de gemeente door o.a. Michael van Praag genoemd als mogelijke partner. Los van de onwenselijkheid van het verlenen van staatssteun is er bij de gemeente vanwege de bezuinigingen geen geld beschikbaar. De VVD vraagt zich daarom af hoe FC Dordrecht het nieuwe stadion wil financieren. Daarnaast kijkt de VVD kritisch naar het verkeersprobleem bij de geplande locatie (Provinciale Weg). De fractie wacht met grote belangstelling de plannen af.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.