DiEP sluit aan bij Kunstrondje Dordt

02 november 2010
DiEP sluit aan bij Kunstrondje Dordt

DORDRECHT - Vanaf zondag 7 november gaat Erfgoedcentrum DiEP deelnemen aan het Kunstrondje Dordt. In het vervolg is daarmee de lopende tentoonstelling in Het Hof iedere eerste zondag van de maand gratis te bezoeken. Afgelopen maandag plaatste Iris Knapen, hoofd publieksactiviteiten van Erfgoedcentrum DiEP, alvast symbolisch de vlag van het Kunstrondje bij Het Hof.

Het Hof stond altijd al opgenomen in de routing van het Kunstrondje maar Erfgoedcentrum DiEP was nog geen officiële deelnemer van het project. De invoering van entreeheffing bij Het Hof heeft de organisatie echter doen besluiten om deel te gaan nemen. Knapen: “Sinds dit jaar hebben wij een toegangsprijs voor onze tentoonstellingen ingevoerd. Wij vinden dat ook cultuur een prijs heeft, en gezien de huidige crisis moeten wij proberen ook baten tegenover de lasten te stellen. Tegelijkertijd willen wij als publieke organisatie mensen voor wie de entreeprijs van €3,50 een te hoge drempel is, de mogelijkheid blijven bieden onze tentoonstellingen te bezoeken. Het Kunstrondje Dordt biedt een mooi moment om één keer per maand deze groep mensen te bedienen. Overigens is ook het Huis Scharlaken de eerste zondag van de maand geopend en gratis toegankelijk.”

Momenteel loopt in Het Hof de tentoonstelling Collector’s items. Verhalen uit 125 jaar Dordts archief.  Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag: 11:00-17:00 uur. Zondag 13:00-17:00 uur.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.