Hulp gevraagd bij Dorcas Voedselactie in Dordtse supermarkten

02 november 2010

DORDRECHT - Op zaterdag 20 november 2010 vindt de Dorcas Voedselactie plaats in de supermarkten van Dordrecht. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan de klanten en vragen hun één of meerdere producten te kopen en deze af te geven aan de vrijwilligers bij de uitgang van de supermarkt. Op dit moment is de organisatie nog op zoek naar zo'n 66 vrijwilligers. 

Het ingezamelde voedsel gaat o.a. naar Oekraïne, Moldavië en Wit-Rusland. Met name ouderen, zieken en gehandicapten hebben het daar heel erg moeilijk. Het voedselpakket dat ze vanuit de Dorcas Voedselactie krijgen, is een aanvulling op de noodhulp die ze al krijgen. Het is echt een cadeau dus. Daarom bevat het pakket naast voedsel (blikken groenten, zakjes rijst en macaroni) ook wat "luxere" produkten, zoals een tandenborstel, een blik vruchten en biscuitjes. Dit is voor deze mensen een grote traktatie. Veel produkten die we hier inzamelen zijn in die landen op zich ook wel te koop, maar de kostprijs ligt daar vele malen hoger dan hier. En als je euro 60,- hebt om een maand van te leven en je huur en energie kosten al euro 60,-, dan schiet er dus niets meer over voor voedsel.
Overigens zijn de voedselpakketten maar een aanvulling op de hulp die normaal gesproken gegeven wordt. De rest van het voedsel wordt meestal ter plaatse ingekocht. Bij de verdeling van de voedselpakketten wordt er goed opgelet dat invoer van de produkten niet schadelijk is voor de plaatselijke economie. En ook wordt er goed opgelet waar het voedsel terecht komt; vooraf is bekend wie er een pakket zal ontvangen. Er wordt dus heel zorgvuldig gedistribueerd.

Men  zoekt op dit moment nog:

- 27 vrijwilligers voor de ochtenduren (van 08.30 - 12.30 uur) voor het uitdelen van voedsellijstjes en het aannemen van de boodschappen
- 28 vrijwilligers voor de middaguren (van 12.00 - 16.00 uur) voor het uitdelen van voedsellijstjes en het aannemen van de boodschappen
- 2 supermarktcoördinatoren die de uitvoering van de actie in een supermarkt voor zijn/haar rekening wil nemen (voor deze functie is ervaring bij eerdere voedselacties in Dordrecht noodzakelijk)
- 4 oproepkrachten voor de ochtend (vrijwilligers die men pas op de avond vóór de actie of op de actiedag zelf kan bellen terzake de locatie waar ze ingezet worden)
- 4 oproepkrachten voor de middag (vrijwilligers die men pas op de actiedag belt terzake de locatie waar ze ingezet worden)
- 1 vrijwilliger die handig en snel is met het invoeren van gegevens in Excel (van 10.00 - ca. 17.00 uur)

Aanmelden kan via mail (info@dorcasdrechtsteden.nl) of telefonisch: 078-6166657 bij Leendert en Janet Klein. Uiteraard kunt u ook hier terecht voor meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.