Dordrecht zet zich in voor Fairtrade

05 november 2010

DORDRECHT - In drie uur tijd vinden drie belangrijke Fairtrade momenten plaats. Dat gebeurt allemaal op maandagmiddag 8 november tussen 15.00 en 18.00 uur. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het college. Fairtrade past daar uitstekend in, want het betekent dat er zuinig, eerlijk en duurzaam wordt gehandeld met respect voor de natuur en voor mensen.

Fairtrade Winkelroute
De aftrap voor de Fairtrade Winkelroute wordt gegeven door wethouder H.P.A. Wagemakers tijdens een bijeenkomst in Intree die om 15.00 uur begint. Na een openingswoord door VVV directeur E. Zindel, opent de wethouder officieel de winkelroute, nadat hij de Fairtrade Gemeente sticker heeft overhandigd aan de VVV om op Intree te plakken. Fairtrade ondernemingen zijn die sticker te herkennen. Daarna wordt de route gelopen, die voert langs o.a.kledingwinkel Men at Work, De Klandermeulen, de Wereldwinkel, Christa’s Cookies, Coffee ETC en eetcafé De Reiziger. Om 16.20 uur is het gezelschap terug in Intree.

Fairtrade Supermarkt Award 
Om 16.30 uur heet de heer G. Baaij, directeur Dordrecht Marketing de gasten welkom. Daarna overhandigen leerlingen van het Da Vinci College de Supermarkt Award. De leerlingen vertellen wat zij hebben gedaan en waarom uiteindelijk voor de supermarkt is gekozen, die de Award krijgt. Vervolgens vindt de uitreiking plaats.

Fairtrade Gemeente
Daarna is het woord aan de voorzitter van de werkgroep Fairtrade Gemeente Dordrecht, mevrouw C. Meeuwsen. Zij wil een dankwoord uitspreken in de richting van bedrijven, vrijwilligers en andere koplopers. De werkgroep bestaat uit vrijwilligers en vertegenwoordigers van lokale bedrijven, het COS Zuid-Holland (centrum voor internationale samenwerking) en de gemeente. De werkgroep is al actief sinds 2008. Het aanbod van Fairtrade producten is sindsdien fors toegenomen, vooral ook omdat klanten er nadrukkelijk om vragen. In Dordrecht hebben al 150 ondernemingen een Fairtrade sticker ontvangen. Mede op aandringen van de gemeenteraad voldoet de Dordrecht sinds 10 oktober van dit jaar aan de criteria om zich officieel Fairtrade Gemeente te mogen noemen. De heer P. d’Angremond (directeur van de Stichting Max Havelaar en jurylid van de landelijke Stuurgroep Fairtrade Gemeenten overhandigt rond 17.00 uur officieel de titel aan burgemeester A.A.M. Brok. Dordrecht is de elfde gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente mag voeren.

Meer weten? Kijk op www.fairtradegemeentedordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.