Burgemeester Arno Brok zaterdag bij Sinterklaas op 't Vlak

07 november 2010

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok debuteert op zaterdag in een nieuwe rol. Hij verwelkomt op 13 november voor de eerste keer de belangrijkst gast van de stad: Sint Nicolaas. De bisschop uit Mira en zijn honderd Pieten verwachten dat de stoomboot om 12.00 uur precies afmeert aan het Vlak bij de Kuipershaven.

Dat is een bekende plek uit het verleden toen daar ook eens de NOS Sint aankwam voor de landelijke reportage van de Sint met Rudolf Spoor nog als regisseur. Dordtenaren hebben vaak nog Groothoofd in herinnering.

Het programma is toch vertrouwd: Daar bereiden kinderen vanaf 11.00 uur de Goedheiligman een warm welkom voor door het zingen van Sinterklaasliedjes. 

Burgemeester Brok overhandigt de sleutels van het Sinterklaashuis aan het Hof aan de Goede Sint en wenst hem een prettig verblijf in de oudste stad van Holland toe. Vanaf de haven rijdt de Grote Kindervriend naar het Scheffersplein, waar hij tot 13.15 uur alle begroetingen graag in ontvangst neemt. Van 15.00 tot 16.00 uur is de Sint op winkelcentrum Crabbehof. Aan het einde van de lange dag neemt de oude bisschop intrek in zijn Sinterklaashuis, waar kinderen hem tot aan de grote dag kunnen opzoeken.

Het Sinterklaashuis is weer het Hof.

Meer info:
Welkom op de website van het Sinterklaashuis in Dordrecht! Ook dit jaar is het Sinterklaashuis te bewonderen in Het Hof. Wil je weten waar het huis precies zit, kijk dan bij de routebeschrijving. Als je wil weten wanneer en hoe laat je kunt komen, kijk dan bij de openingstijden! Tot ziens in het Sinterklaashuis!

Intocht Sinterklaas
't Vlak te Dordrecht
Zaterdag 13 november
Opening Sinterklaashuis
't Hof te Dordrecht
16 november t/m 4 december
E-mail     sinterklaas@dordrecht.nl

www.sinterklaashuis.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.