DZS houdt geen punten over aan ‘schaaktopper’

08 november 2010
DZS houdt geen punten over aan ‘schaaktopper’

DORDRECHT - In de serie ‘DZS tegen titelkandidaten in de Eerste Divisie’, werd afgelopen vrijdag de aflevering Noordzee-DZS voorgeschoteld. Terwijl de topper van vorige week tegen TFH Helmond nog werd gewonnen, liep het vrijdagavond minder goed af. In een regelrechte ‘schaakwedstrijd’ werd het 3-1 voor de ploeg uit Scheveningen.

De teleurstelling was toch wel duidelijk te zien bij de Dordtse Eredivisionist. De ploeg van (de geschorste) coach Samir Yaagobi was niet de mindere in sporthal de Blinkerd. Beide ploegen konden nauwelijks een stempel op de wedstrijd drukken. Noordzee voetbalde met een zeer laag tempo en probeerde daar een gaatje in de DZS-defensie te vinden. Daardoor ontwikkelde zich een ‘schaakwedstrijd’, waarbij de bal veel heen en weer ging en van echte acties niet heel veel sprake was.

Aan de andere kant had DZS, dat de meerdere kansen had (schotenverhouding op doel: 20 – 9) pech in de afronding. De gedreven aanvallen Ibrahim Eisati raakte in totaal vier keer de paal, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Doelman Mike Smidt had dat wel, want ook drie keer caramboleerde met meer geluk dan wijsheid de bal tussen zijn benen rakelings langs de goal.

De speler die bij Noordzee het verschil maakte is voor onze regio een oude bekende; Rachid el Khalifi. De oud-speler van Dordrecht’90 maakte alle drie de doelpunten voor Noordzee. Na zes minuten punterde hij de bal onder de verraste doelman Moussa Jihate heen. DZS kwam op gelijke hoogte na een goed uitgespeelde counter, met Abdellatif Ayadi die succesvol afrondde. Een sterke fase van DZS kwam ruw tot een einde, na een onverwachte rode kaart voor Mounir Boukhari. Hij zou in een aanval een slaande beweging hebben gemaakt tegen Eli Wattimury van Noordzee, maar met uitzondering van de arbiters heeft niemand dat gezien. De twee minuten straftijd kwam DZS ongeschonden te boven. In de tweede helft strafte El Khalifi onnodig balverlies keihard af, door de 2-1 binnen te schieten. Toen bij DZS Ayadi uitviel met krampverschijnselen was de hoop op een gelijkspel zo goed als verloren, zeker toen El Khalifi twintig seconden later de 3-1 na een verre uitworp van doelman Mike Smidt achter Jihate prikte.

DZS weet nu wel waar het staat op de ranglijst. De eerste divisie heeft zes (!) titelkandidaten en al deze ploegen zijn nu een keer langs geweest. Kortom, DZS heeft alle wedstrijden voor de winterstop tegen de ploegen in het linkerrijtje afgewerkt. Dat leverde twee overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen op. Dat levert een plaats net onder de koplopers op, maar wel met de wetenschap dat er nog vijf (relatief) makkelijke tegenstanders aankomen.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.