Delegatie van de Amerikaanse staat Louisiana brengt bezoek aan Dordrecht

10 november 2010 door Paul Schrandt
Delegatie van de Amerikaanse staat Louisiana brengt bezoek aan Dordrecht

DORDRECHT - Vanaf 9 november tot en met 12 november brengt een delegatie van de Amerikaanse staat Louisiana samen met de US Senator voor Louisiana Mary Landrieu een bezoek aan Nederland. Op woensdag 10 november bezocht de delegatie Dordrecht.
 

De Amerikaanse staat Lousiana (met New Orleans als een van de bekendste steden) is in 2005 enorm getroffen door de orkaan Katrina. Sindsdien brengen overheden en kennis- en private partijen van Louisiana regelmatig bezoeken aan Nederland om te leren van onze kennis en expertise op gebied van waterveiligheid.
 
Diverse leden van de delegatie bezochten de afgelopen jaren Dordrecht reeds, omdat Dordrecht veel kennis en ervaring heeft op het gebied van waterveiligheid (onder andere door de projecten UFM en MARE).
 
De delegatie kwam om 11.30 uur aan in Villa Augustus en werd daar ontvangen door Wethouder Alblasserdam van Sjoerd Veerman, directeur Stadsontwikkeling Wil Ronken en gemeente Dordrecht stedenbouwer Judit Bax. Judit Bax gaf een presentatie over het Dordtse hoogwaterbeleid en over kennisontwikkeling in Dordrecht en de Drechtsteden. Na de lunch wandelde de delegatie langs de hoogwater wandelroute door de binnenstad. Onder Dordtse begeleiding.
 
De delegatie bezoekt niet alleen Dordrecht, maar ook de steden Amsterdam, Rotterdam, het waterschap Delfland en het kennisinstituut en adviesbureau voor deltatechnologieën  Deltares. Het bezoek wordt gecoördineerd door de Nederlandse ambassade in Washington DC.
 
  
Foto's: Paul Schrandt
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.