Fietstunnel Dubbeldamseweg onder spoor Dordrecht weer open

12 november 2010

DORDRECHT – De fietstunnel in de Dubbeldamseweg, tussen centrum en Krispijn, is vandaag weer formeel open gegaan. De gemeente Dordrecht meldt op de eigen website dat de belangrijke verbinding voor het langzame verkeer weer beschikbaar is.

De tunnel ging op 23 augustus dicht en zou eind oktober weer open gaan. De werkzaamheden liepen door, volgens de gemeente niet voorziene omstandigheden, al uit.

Toch lukte het om op 12 november toch klaar te zijn.

De hekken waren trouwens gisteren al weggehaald en de laatste weken gingen steeds meer voetgangers en fietsers toch door de tunnel heen. Ook kerkgangers namen op zondag de tunnel, die feitelijk nog dicht was volgens gemeentelijke mededelingen.

Voor de zijde centrum is nu een kleine fietsrotonde gekomen om de afwikkeling van de fietsstromen veiliger te maken.

De praktijk zal uitwijzen hoe dit werkt! Ook bij de Spuiwegtunnel werd de fietsroute verlegd, maar is nu al het plan om de entree wederom te wijzigen.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.