Sint Nicolaas is weer in Dordrecht

13 november 2010 door Paul Schrandt
Sint Nicolaas is weer in Dordrecht

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok verwelkomde op zaterdag 13 november de belangrijkst gast van de stad: Sint Nicolaas. De bisschop uit Mira en zijn honderd Pieten voeren even na 12.00 uur de haven binnen waarna de stoomboot afmeerde aan het Vlak bij de Kuipershaven. Langs de kant stonden heel veel kinderen die de Goedheiligman toezongen met Sinterklaasliedjes. Ondanks het dreigende weer was men in groten getale op komen dagen om de Sint te verwelkomen.
Burgemeester Brok kreeg van de Sint een grote chocoladeletter waarna hij op zijn beurt de sleutels overhandigde van het Sinterklaashuis aan het Hof en wenste de Goede Sint een prettig verblijf in de oudste stad van Holland toe. Vanaf de haven ging de Grote Kindervriend met de speciale Sint Mobiel naar het Scheffersplein. In de feestelijke stemming aldaar zong iedereen liedjes en kon men zien hoe een aantal Pieten van het dak van warenhuis V&D kwam abseilen. Hierna vertrok de Sint en zijn gevolg richting Crabbehof.
Aan het einde van de lange dag neemt de oude bisschop intrek in zijn Sinterklaashuis, waar kinderen hem tot aan de grote dag kunnen opzoeken.

Foto's: Paul Schrandt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.