DZS wint, maar sprankelt nauwelijks

14 november 2010
DZS wint, maar sprankelt nauwelijks

DORDRECHT - Nu DZS alle ‘moeilijke’ tegenstanders van de Eredivisie achter de rug heeft voor de eerste seizoenshelft, ging het publiek er vrijdagavond even lekker voor zitten. Maar een demonstratiepartij werd het nauwelijks tegen Groenoord, de nummer voorlaatst van de competitie. Een 3-1 overwinning werd binnengesleept, waarbij het verschil in kwaliteit nauwelijks in de score tot uitdrukking werd gebracht.

De Het verschil tussen beide ploegen was mijlengroot. Het duude bijvoorbeeld bijna 4 minuten voordat Groenoord voor het eerst met de bal op de DZS-helft kwam. DZS voerde druk uit op de goal van de tegenstander en kreeg kansen, maar de volle overtuiging van de afgelopen weken ontbrak. Trainer/coach Samir Yaagobi nam de ploeg aan de hand en was bij alle goals betrokken. Bij de openingstreffer, gaf hij de beslissende pass op Ibrahim Eisati, de 2-0 en de 3-1 scoorde hij zelf.

In de tweede helft leek DZS alsnog weg te lopen bij Groenoord, maar de twee arbiters dachten daar anders over. Het is frustrerend voor spelers en publiek, om te zien dat de twee scheidsrechters een ‘niets aan de hand-potje’ nog bijna uit de hand kunnen laten lopen. Dat begon al in de slotseconde van de eerste helft. Een doelpunt van Mohammed Boukrouche werd afgekeurd omdat de derde official de klok te vroeg liet lopen. Daarna volgde een tweede helft van onbegrijpelijke beslissingen en marchanderen. Groenoord stond na 4 minuten al op ‘4 overtredingen’ (zes overtredingen levert de eerste tienmetertrap op). Maar in het resterende gedeelte van 16 minuten werd alles, maar dan ook alles, door Verheijden en Atabas weggewoven.

Het leverde Groenoord ook een doelpunt op, de aansluitingstreffer van Oumansour (een aantal overtedingen op Ayadi werd ‘niet gezien’, uit de counter valt het doelpunt van Groenoord). Gelukkig maakte binnen de minuut Samir Yaagobi de 3-1, waardoor de wedstrijd en DZS in iets rustiger vaarwater kwam.

Door de overwinning klimt DZS naar de vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. De achterstand op de koplopers blijft 5 punten.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.