Bizar clubrecord voor DZS A1

14 november 2010
Bizar clubrecord voor DZS A1

DORDRECHT - De regerend kampioen in de Eerste Klasse; DZS A1, heeft vrijdagavond een record neergezet. In de uitwedstrijd bij Brabantia werd met 42-0 gewonnen. Een uitslag die met verbazing en ongeloof aankwam in Dordrecht. ,,42-0 en dat in 50 minuten voetbal’’, was de eerste reactie van DZS-voorzitter Mohammed Tiznine.

Anderen reageerden met ‘het lijkt wel een korfbal-uitslag’, maar bij die sport komen dit soort uitslagen eigenlijk ook nooit voor.

Helemaal onverwacht komt de mega-uitslag nu ook weer niet. Brabantia heeft dit seizoen wel vaker heel ruim verloren, bijvoorbeeld met 32-1 en 36-1, maar zo bont als vrijdag werd het nog niet eerder. ,,Het is zonder twijfel een clubrecord’’, zegt Dave Datema van DZS. ,,Zelfs als we alle uitslagen uit onze enorme recreatie-afdeling erbijpakken. DZS A1 had het record overigens al in handen. Vorig jaar versloegen ze KW met 27-1. Dan is dit nog een stuk heftiger’’.

Tegenstander Brabantia heeft een doelsaldo van 9 doelpunten voor en 155 tegen in zes wedstrijden. Dat is gemiddeld ongeveer 26 doelpunten tegen per wedstrijd.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.