Dordtse makelaars slaan handen ineen

15 november 2010
Dordtse makelaars slaan handen ineen

DORDRECHT - Drie Dordtse makelaars hebben elkaar opgezocht om gezamenlijk een type woning in de stad onder de aandacht te brengen. Het gaat om de patiowoningen in de wijk Sterrenburg III, waarvan er ruim 30 jaar geleden tientallen zijn gebouwd.

De makelaars Vijfvinkel Trossèl, Ooms en Waltmann & Co hebben de handen ineen geslagen om de patiowoningen gezamenlijk te verkopen. Zaterdag 20 november houden de makelaars bij 3 verschillende patiowoningen open huis. Bezoekers kunnen desgewenst direct door naar het volgende huis voor een snelle vergelijking.
Een dergelijke samenwerking is nieuw. ,,Natuurlijk is er de landelijke open huizendag van de NVM maar hier gaat het om alleen dit type woning in deze specifieke wijk. Dat is een primeur’’, zegt initiatiefneemster Saskia Trossèl van Vijfvinkel Trossèl makelaardij. Dat er voor de patiowoningen in Sterrenburg is gekozen, is geen toeval.
,,Ik ben een grote fan van deze woningen. Elke keer als ik er binnen kom voor een bezichtiging, krijg ik een beetje een vakantiegevoel. Ik heb er de afgelopen jaren al heel wat verkocht. Maar ik weet ook dat veel mensen deze huizen niet kennen. Het is dus aan ons makelaars om de woningen goed onder de aandacht te brengen. De woningen zijn ooit op dezelfde manier gebouwd maar door de verschillende eigenaren in ruim 30 jaar tijd zo aangepast, dat ze inmiddels allemaal anders zijn. Ook de ligging kan verschillen, waardoor ook de vraagprijzen uiteen lopen. Geloof mij: elk huis heeft zijn eigen koper. Onze kunst is om die koper te vinden.’’
De verkoop van woningen is door de economische crisis de laatste jaren wat minder geweest, maar dat wordt nu weer duidelijk meer. ,,Niet alleen de economie trekt aan, maar er is ook onrust verdwenen na de kabinetsvorming. Mensen zaten daarop te wachten, bijvoorbeeld omdat ze zich zorgen maakten over de hypotheekrenteaftrek. Nu is duidelijk dat daar voorlopig niets aan verandert en we merken dan ook goed dat het weer drukker wordt.’’

De deelnemende makelaars zijn: Vijfvinkel Trossèl, Ooms en Waltmann & Co. De adressen waar open huis is op zaterdag 20 november van 12.30-14.30 uur zijn: Toutenburg 89, Vredenburg 136 en Pijnenburg 87. Meer informatie over de woningen staat op www.funda.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.