Weekkrant in Dordrecht met twee titels en meer internet

18 november 2010

DORDRECHT – De Stem van Dordt en Dordt Nu, twee weekbladen van Wegener, gaan de zichtbaarheid  op internet vergroten. Het webadres is daarvoor sinds kort: www.deweekkrant.nl/Dordrecht

Dordt Nu, dat vandaag in een feestelijke stemming is om het eerste lustrum te vieren, had al een actuele website. Emile van der Velde is de man achter website en Dordt Nu.

Hij heeft het weekblad weer een eigen positie in de stad (terug) gegeven. Het verleden van Dordt Nu was de titel de Merwesteijn. Jarenlang zorgde de familie Elzerman voor een weekblad met een eigen faam. Uiteindelijk kreeg het blad, na veel wisselingen, moeite een eigen plek op de markt te houden. Zo kwam er ruimte voor Dordt Nu.

De Stem van Dordt, met Piet de Meer als hét gezicht, was in het verleden eigendom van PcM-uitgevers. De Stem, in twee formaten, heeft een eigen formule ontwikkeld.

Wegener deed met PcM- uitgevers, die nu Persgroep heet, zaken door de aandelen AD te verkopen en daarvoor de Stem van Dordt in huis te  halen. De twee weekbladen hebben een eigen gezicht en een eigen uitstraling.

Verder is er op het eiland van Dordrecht nog Dordt Centraal te vinden met twee uitgaven per week. Piet  van Westen is de eigenaar en heeft voor vanaf 1 januari 2011 nieuwe internet activiteiten aangekondigd, omdat er volgens eigen zeggen "op dit moment in Dordrecht een goede lokale nieuwssite ontbreekt".

www.deweekkrant.nl/de_stem_van_dordt

www.deweekkrant.nl/Dordrecht

www.deweekkrant.nl/dordt_nu

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.