Herdenking honderdste geboortedag Charlotte van Praag in Dordrecht

22 november 2010

DORDRECHT - De honderdste geboortedag van Charlotte van Praag (1910-2002) zal op woensdagmiddag 22 december vanaf half drie worden herdacht.  De waakhond van Dordrecht noemde zij zichzelf in hun inzet voor een betere samenleving.

De actievoerster werd door iedereen gezien als ereburgeres van Dordrecht, alhoewel die titel niet formeel is verbonden aan de bronzen eremedaille die zij van de gemeenteraad kreeg. Charlotte  was een bijzondere persoonlijkheid.

Op de door erfgoedcentrum DiEP mogelijk gemaakte Dordtse Historische Kalender  werd zij dan ook vermeld. Daarna kwam een aantal mensen op het idee om op de geboortedag  iets te gaan doen.

Zie meer in de agenda op 22 december 2010

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.