Wethouder Beter voor Dordt Piet Sleeking wil van Dordrecht een Buddingh'stad maken

24 november 2010

DORDRECHT – Maak van Dordrecht meer een Buddingh’ stad dan het nu is. Deze oproep doet vandaag op radio en TV Rijnmond wethouder Piet Sleeking (Beter voor Dordt).

Hij vindt dat Kees Buddingh’ nog steeds wordt ondergewaardeerd. De politicus heeft daarom Buddingh’ ook opgenomen in het partijprogramma van Beter voor Dordt. Als onderwijzer gebruikte Sleeking het werk van Buddingh’ als inspiratiebron om de fantasie van kinderen mee te prikkelen. Vooral de  gorgelrijmen benutte hij daarvoor.

,,Buddingh’ is belangrijk en blijft belangrijk voor Dordrecht,”aldus Sleeking. In zijn werkkamer in het Stadskantoor heeft hij beeldende kunst hangen van Katinka van Haren, die ook is geïnspireerd door Buddingh’.

Sleeking hoopt op meer beeldende kunst in de stad met Buddingh' als inspiratiebron.

Het natuur- en milieucentrum Weizigt onder leiding van directeur Louise Bergen van Henegouwen heeft samen met Katinka van Haren al een project in voorbereiding rond fantasiedieren in combinatie met de kinderboerderij. In mei 2011 wordt dat gelanceerd gelijk met het Buuddingh' boek van Katinka van Haren.

Aanstaande vrijdagavond zal Sleeking meewerken aan een Buddingh’ avond in villa Augustus, waar de beroemde Dordtse dichter aller tijden centraal staat.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.