PvdA Dordrecht vergeet partijgenoot C. Buddingh' niet

25 november 2010

DORDRECHT - De PvdA afdeling is partijgenoot C.Buddingh' niet vergeten. Tijdens de presentatie van het boek "Buddingh' gebundeld" was er een afvaardiging in de Kunstkerk van de historische werkgroep van de PvdA: Jacqueline van den Bergh, Mark Kop Jansen en Ad Breevaart.

Ook was Buddingh'-liefhebber en wethouder Piet Sleeking (Beter voor Dordt) bij de Buddingh'-avond. hij zal vrijdagavond voordragen uit werk van de dichter.

Jacqueline van den Bergh blikt bij de PvdA Dordrecht terug op de avvond

Woensdagavond 24 november 2010 was er in de Kunstkerk de presentatie van Buddingh' gebundeld. Bijna al het werk (van 1936 tot 1986) van de Dordtse dichter Buddingh' is hierin gebundeld, elk gedicht op een aparte pagina. Het is een lijvig boekwerk geworden. Er was een gevarieerd uitgebreid programma, met muziek, voordrachten en inleidingen. Belangrijk is dat er veel aandacht is voor de dichter/schrijver en PvdA'er C. Buddingh'. Bekend zijn zijn Gorgelrijmen. De hoogtijdagen van Buddingh' waren de jaren 60 van de vorige eeuw. K. Schippers was een goede vriend van hem. Veel werk van Buddingh' werd in het blad Rabarber gepubliceerd. In die tijd ontstonden ook de grote poëzieoptredens in Carré, met 25 dichters bij elkaar, onder wie Buddingh'. Buddingh' was ook een vervent voetballer bij DFC. Er is ook een Buddingh' Genootschap, met 44 leden. Men hoopt volgend jaar 100 leden te hebben. Één van de inleiders zei: "Cultuur zou een linkse hobby zijn. Gelukkig dat het er is!".

VVD raadslid Irene Koene en mensen van Beter voor Dordt hebben ook Buddingh' weer op de kaart gezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.