Aangehouden na achtervolging in België

25 november 2010

DORDRECHT - Na een lange achtervolging hebben agenten in Antwerpen twee jongemannen aangehouden. Het begon op donderdag 25 november 2010 rond 04.10 uur op de rijksweg A16 ter hoogte van de N3 in Dordrecht in de richting van Breda. Agenten wilden de inzittenden van een auto controleren die met een te hoge snelheid over de rijksweg reed. De bestuurder negeerde diverse stoptekens. Op de Moerdijkbrug zetten de politiemensen zwaailamp en sirene aan. Ook hier reageerde de bestuurder niet op. Vervolgens ontstond een achtervolging. De agenten kregen in de buurt van de grensovergang naar België hulp van collega’s van de Koninklijke Marechaussee. Medewerkers van de meldkamer hielden vervolgens constant verbinding met de politie in België. Uiteindelijk stopte de auto in Antwerpen. De agenten hielden de twee jongemannen van 16 en 18 jaar uit Amsterdam aan. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat een paspoort die in de auto lag buitgemaakt is bij een woninginbraak eerder deze week in Amsterdam. Daarom neemt de politie Amsterdam-Amstelland het onderzoek over. In het voertuig lagen nog meer spullen waaronder sieraden. De twee verdachten zijn ingesloten in België.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.