Wethouder Reynvaan plant eerste boom in Stooplaan

27 november 2010
Wethouder Reynvaan plant eerste boom in Stooplaan

DORDRECHT - Op uitnodiging van de bewoners heeft wethouder Rinette Reynvaan op vrijdag 26 november symbolisch de eerste boom geplant in de Stooplaan. De gemeente plant nieuwe bomen in de Stooplaan, Hallincqlaan en Van Slingelandtlaan. Aan deze feestelijke bijeenkomst is een boomrijke historie voorafgegaan.


Stooplaan
Bewoners in de Stooplaan wilden al enkele jaren graag bomen in hun straat. Helaas was dit niet mogelijk door de aanwezige kabels en leidingen onder het trottoir. Samen hebben de bewoners en de gemeente hier een oplossing voor gevonden. In de straat zijn druppels aangelegd. Dit zijn speciaal aangelegde open ruimtes tussen de nieuw aangelegde parkeerhavens langs het trottoir. Hierdoor is het wel mogelijk om bomen te planten in de Stooplaan.

Van Slingelandtlaan en Hallincqlaan
In de Van Slingelandtlaan en Hallincqlaan waren al bomen aanwezig. Maar door ouderdom waren sommige bomen niet sterk genoeg meer en moesten vervangen worden. In 2009 heeft de gemeente daarom besloten om in drie straten tegelijk nieuwe bomen te planten: in de Stooplaan, de Van Slingelandtlaan en de Hallincqlaan. De gemeente heeft samen met bewonerscomités van deze straten gewerkt aan goede afspraken voor de uitvoering. Ook is samen gezocht naar de meest geschikte boom. Hierbij viel de keuze op de Magnolia kobus. Deze boom bloeit wit in het voorjaar en past qua groeivorm, bladkleur en stijl prachtig in de drie straten.

Op 26 november is de eerste boom in de Stooplaan geplant en in de weken erna worden de rest van de Stooplaan, de Van Slingelandtlaan en Hallincqlaan van de Magnolia kobus voorzien.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.