TV Dordrecht brengt vanaf zaterdagavond (27 november) Budingh'programma

27 november 2010

DORDRECHT - TV Dordrecht brengt vanaf zaterdag 18 uur (27 november) C. Buddingh’ op de buis. Cameraman Fokko van der Straaten en interviewer Ad van den Herik volgden in het overvolle villa Augustus (watertoren) vrijdagavond de Buddingh’ avond.

Het Buddingh’genootschap was aangenaam verrast door de grote opkomst.  Hierdoor kon niet elke Buddingh’ liefhebber verzekerd zijn van een zitplaats.

TV Dordrecht legde vast hoe gedichten werden voorgedragen door verschillende Dordtenaren, waaronder Buddingh liefhebber en wethouder Piet Sleeking van Beter voor Dordt. Ook de PvdA (Jacqueline van den Bergh) en de VVD(Irene Koene) liet zich horen. De muziekgroep Dichterbij brengt een aantal liederen van Buddingh’ en kondigde alvast zondag 15 mei 2011 als concertdag in Kunstmin aan. Landelijke gast was Nico Dijkshoorn van De Wereld Draait Door (DWDD). Ad van den Herik verzamelde voor de uitzending op TV Dordrecht, die het gehele weekeinde te zien is, ook reacties.

Het Buddingh'genootschap zal zich de komende maanden bezinnen op de grote belangstelling voor de Dordtse dichter en hoopt dat steeds meer mensen zich bij het genootschap aansluiten.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.