Automobilist aangehouden na weigeren stopteken

28 november 2010

DORDRECHT - Een 20-jarige man uit Dordrecht is op vrijdagmorgen 26 november aangehouden nadat hij het stopteken van agenten weigerde en op de Rechte Zandweg de controle over zijn voertuig verloor. Agenten zagen de man in tegemoetkomende richting op de Noordendijk langsrijden en zagen dat hij geen gordel droeg. Daarvoor wilden zij de bestuurder controleren maar deze negeerde het stopteken en reed door richting de Groene Zoom over de Hastingsweg.

Op de Rechte Zandweg verhoogde de man plotseling zijn snelheid en verloor in de bocht de macht over het stuur. Hierdoor botste de man tegen een vluchtheuvel en miste op een haar na een lantaarnpaal. Door een scherpe stuurbeweging gleed zijn auto niet naar beneden het talud af richting het water en kreeg de man zijn auto toch weer op de weg. Hij ontweek daarbij net een verkeersbord. Daarna voldeed de man toch maar aan het stopteken van de agenten.

De bestuurder verklaarde dat hij uit Duitsland was komen rijden, 30 uur achter elkaar niet had geslapen en zich voelde opgejaagd door de agenten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
De politie maakt een proces-verbaal op.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.