DZS in eerste ronde uitgeschakeld door topploeg FCK De Hommel

28 november 2010
DZS in eerste ronde uitgeschakeld door topploeg FCK De Hommel

DORDRECHT -   In een bomvolle Reeweghal in Dordrecht is DZS Team Truva er net niet in geslaagd om de koploper van de hoogste divisie van Nederland, FCK De Hommel, uit het bekertoernooi te stoten. DZS moest winnen, maar verloor met 2-0. Oranje-internationals Omar Nejjari en Samir Makhoukhi scoorden voor de ploeg uit Den Bosch.

Ruim 300 toeschouwers zagen dat DZS heel lang dichtbij een stunt was in de Reeweghal, afgelopen vrijdag. De ploeg van trainers Samir Yaagobi en Mohammed Belahcen capituleerde pas in de allerlaatste minuut, toen in een alles-of-niets-offensief Samir Makhoukhi de 2-0 binnentikte. ,,Jammer’’, sipte coach Belahcen. ,,Maar aan de andere kant ook weer niet. We hebben een prima pot gespeeld tegen de nummer 1 van Nederland. Ik denk dat we trots kunnen zijn op wat we hier bereikt hebben’’.

Want DZS kreeg uitstekende kansen om zelf te scoren. Al na twee minuten belandde een droog schot van aanvoerder Miloud el Lekfif op de paal. Tien minuten later, in een van de spaarzame uitbraken, stuitte Jordany Martinus op de benen van de imposante doelman Patrick Thomassen. Veel gevaar kwam er ook van Ibrahim Eisati, die een handenbinder bleek voor de defensie van De Hommel, maar de goal bleef uit. In de slotminuut van de eerste helft viel de goal aan de andere kant; een voorzet van Jordy van Dinteren op mede-international Samir Makhoukhi werd door laatstgenoemde half-vallend achter doelman Moussa Kalisse gekopt; 0-1.

In de tweede helft ging DZS op zoek naar een gelijkmaker, maar dat bleek een loodzware opdracht. Belahcen: ,,We hebben natuurlijk ook een aantal jongens op de bank zitten die niet zoveel ervaring hebben als de basisspelers. Als je hen erin zet dan wordt het zo 2-0 en 3-0 en walst De Hommel er zo overheen. Dat betekent dat je veel moet wisselen tussen de ervaren mensen die je wel hebt, maar die worden op een gegeven moment ook moe’’. In de laatste vijf minunten speelde trainer/speler Samir Yaagobi mee als een meevoetballende keeper, maar ook dat leverde niet de gewenste gelijkmaker op. De 2-0 die in de laatste minuut werd binnengeschoten door Omar Nejjari was slechts voor de statistieken.

,,En nu is het belangrijk dat je deze wedstrijd meeneemt naar de volgende wedstrijden’’, vindt Belahcen. ,,Tegen goede tegenstanders is het prima met de instelling, maar soms wil het tegen mindere opponenten niet echt lukken. Maar als je zoals vandaag speelt, kan je van iedereen winnen’’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.