Achttien feiten op Dordtse historische kalender voor 2011

29 november 2010

DORDRECHT -De in januari 2010 in het Hof in Dordrecht gelanceerd Dordtse Historische Kalender, van erfgoedcentrum DiEP, vermeldt voor 2011 al achttien historische feiten.

De laatste gebeurtenis die in 2010 staat vermeld is de herdenking van de honderdste geboortedag van Charlotte van Praag (overleden in 2002). De Dordtse Historische Kalender is verbonden aan een bijeenkomst rond Charlotte in het Koetshuis van natuur- en milieucentrum Weizigt.

Sommige feiten in 2011 werpen al maanden hun schaduw vooruit, zoals het eeuwfeest van muziekkorps Jubal. Dat is inmiddels ook te boek gesteld.

De kalender is te vinden op www.dordtsehistorischekalender.nl

Iedereen kan zelf feiten aandragen voor de kalender. Een redactie onder leiding van Jan Alleblas van DiEP bekijkt de inzendingen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.