Presentatie eigentijdse Statenbijbel in Grote Kerk

30 november 2010

DORDRECHT - De Stichting Herziening Statenvertaling presenteert op zaterdag 4 december een  eigentijdse vertaling van de Statenbijbel. Tijdens de Synode van Dordrecht van 1618-1619 werd opdracht gegeven de bijbel uit de brontekst in het Nederlands te vertalen. Dat project werd gefinancierd door de Staten van Holland en daarom wordt die eerste Bijbelvertaling Statenbijbel genoemd.

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, burgemeester A.A.M. Brok en ds. H.J. Lam nemen de eerste exemplaren van de herziene vertaling in ontvangst en geven een korte reactie. De presentatie vindt plaats in de Grote Kerk tijdens een bijeenkomst die om 11.00 uur wordt geopend. Om 12.30 uur vindt de afsluiting plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.