Verzetsman Jacques Batenburg van groep Aart Alblas overleden

06 december 2010

 

DORDRECHT (bron RTV Rijnmond) Verzetsstrijder en oud-Dordtenaar Jacques Batenburg is zondag op 92-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oegstgeest. Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt.

 

De oud-Dordtenaar was het laatste nog in leven zijnde lid van de verzetsgroep rondom stadgenoot Aart Alblas, die in Dordrecht een grote bekendheid geniet. Dat was de marconist van de Soldaat van Oranje. Alblas stierf in 1944 in concentratiekamp Mauthausen.

Batenburg verzamelde tijdens de oorlog informatie over olievoorraden en verdedigingswerken van de Duitsers. Alblas seinde die informatie door naar Engeland.

Het museum 40-45 zal de valg half stok hangen!

TV Rijnmond zond eind oktober een documentaire uit, waarin Batenburg vertelde over Alblas en hun verzetsgroep.
Bekijk hieronder de reportag

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.