Word jij onze gastvrouw/gastheer informatiepunt Stadsboerderij Weizigt?

28 december 2010
Word jij onze gastvrouw/gastheer informatiepunt Stadsboerderij Weizigt?

DORDRECHT - Voor onze duurzame Stadsboerderij Weizigt zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen, die als gastheer/gastvrouw op deze unieke locatie  bezoekers te woord willen staan. Voldoe jij aan onderstaand profiel?

Je bent representatief en enthousiast. Dienstverlening spreekt je aan. Je durft je proactief op te stellen en staat graag mensen te woord. Je bent in de weekeinden (of om het weekeind) beschikbaar voor minimaal 5 uur per maand. Een sollicitatiegesprek incl. selectieronde, maakt onderdeel uit van je aanstelling als vrijwilliger of gastvrouw/ gastheer.  
 
De organisatie
Het Weizigt Natuur- & milieucentrum is een intern bedrijf van de Gemeente Dordrecht.
Weizigt stimuleert duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio.
 
Een gevarieerd aanbod voor ongeveer 60.000 bezoekers per jaar wordt door 25 medewerkers en ruim 50 vrijwilligers mogelijk gemaakt.
Weizigt bestaat uit twee afdelingen, de afdeling educatie en de afdeling beheer. Educatie is een kerntaak van Weizigt NMC, dagelijks worden scholen ontvangen op de boerderij, in de tuin, de Newtonhoek of het Aquarama. Maar ook buiten het terrein organiseert Weizigt NMC activiteiten voor buurtbewoners en belangengroepen. De afgelopen jaren is Weizigt NMC behoorlijk gegroeid en wordt het steeds professioneler. Weizigt NMC ontwikkelt zich steeds meer tot een netwerkorganisatie, waardoor directies van bedrijven en mensen uit de politiek tot de reguliere bezoekers behoren. Gebouwen en terrein krijgen steeds meer een representatieve functie.
 
Onze nieuwe Stadsboerderij is het meest duurzame gebouw van Nederland. Rondom de boerderij worden nieuwe educatieve tochten aangelegd, waardoor naar verwachting het aantal bezoekers in de aankomende jaren aanzienlijk zal toenemen. 
 
Omschrijving
In de nieuwe Stadsboerderij bevinden zich uiteraard dieren, maar hier start ook onze ‘knappe koppentocht’ in het minitheater. De boerderij is duurzaam gebouwd, in het gebouw wordt uitgelegd wat de duurzame aspecten van het gebouw zijn. Om bezoekers kort te woord te staan en wegwijs te maken in het nieuwe gebouw, starten wij met een mobiel informatiepunt. Dit informatiepunt zal bij goed weer buiten op het erf staan, bij regenachtig weer binnen in de klimaatzone. Hier zullen in de weekeinden 2 vrijwilligers als gastvrouw/gastheer aanwezig zijn om mensen te woord te staan, folders en speurtochten uit de delen, bezoekers te attenderen op nieuwe faciliteiten, zoals de klompenkast, koffiemachine, etc.
De diensten zijn op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.  
   
 
Wat kunnen wij je bieden?
Een inspirerende werkplek, een leuk team aan collega’s, jaarlijks een aantal uitstapjes en kleine attenties. Er is geen sprake van een vergoeding.
 
Contactpersoon
Wil je meer informatie of solliciteren naar deze vrijwilligersfunctie, neem dan contact op met één van onderstaande medewerkers:
Elly van der Hum, tel. 078 - 770 44 30
Sija Flach tel. 078 - 770 44 06
Nicole van Straaten 078 - 770 44 14
 
Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar weizigt-nmc@dordrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.