Energiezuinige ledverlichting in Dubbeldam

30 december 2010

DORDRECHT - In december vervangt de gemeente op een aantal doorgaande wegen in Dubbeldam de huidige straatverlichting door energiezuinige ledverlichting. Het gaat om de Eikenlaan, Elzenlaan, Iepenlaan, Kastanjelaan, Nijhofflaan, Prunuslaan en de Gravensingel.

De gemeente heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Met openbare verlichting kan de gemeente energie besparen. De gemeente verwacht in dit project 64% (ongeveer 37000 KWh/jaar) op het huidige energieverbruik te gaan besparen.

Energiebesparing niet nieuw
Energiebesparing bij openbare verlichting is in Dordrecht niet nieuw. Vanaf begin jaren negentig vervangt de gemeente afgeschreven straatlantaarns al door zuinige, efficiënte lamp- en straatlantaarncombinaties. En vorig jaar is aan de Stadspolderring met succes een proefproject uitgevoerd met energiezuinig wit licht en straatlantaarns die gedimd kunnen worden.

Ledverlichting past de gemeente al enkele jaren toe bij signaalverlichting van bruggen, boom- en seizoensverlichting, verkeersregelinstallaties en de deelverlichting van gebouwen. Ook hebben een aantal woonstraten ledverlichting gekregen als proef. Met het project in Dubbeldam volgt een groter project om ledverlichting op doorgaande wegen te kunnen gebruiken.

Veiligheid blijft
De gemeente wil bij dit soort projecten de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid in de stad behouden. Bij het gebruik van de ledverlichting in Dubbeldam wijkt de gemeente dus niet af van de wettelijke normen. De sociale en verkeersveiligheid blijven gewaarborgd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.