Lutherse en Waalse kerk willen samen in één kerk in Dordrecht door

08 januari 2011

DORDRECHT – De Lutherse kerk en de Waalse gemeente Dordrecht willen samen verder één gebouw – de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat – gaan gebruiken. Ze zijn kleine kerken die behoren tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN), maar locaal zelfstandig.


De Waalse kerk, die nu nog in een deel van het Hof bijeen komt, heeft al meermalen vernomen daar weg te moeten voor de uitvoering van de plannen rondom het Hof. Politiek gezien staan niet alle neuzen dezelfde kant op.  De toekomst van het Hof wordt al bijna tien jaar bekeken.


In een verslag op de site van de Lutherse kerk wordt over het Hof gezegd:
 ,,De Walen hebben nog steeds de intentie om samen met ons de Trinitatiskapel te gaan gebruiken. Maar het overleg met de gemeenteraad en het stadsbestuur van Dordrecht gaat erg langzaam.”


 

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.