Ton de Jong lid van verdienste bij FC Dordrecht

10 januari 2011
Ton de Jong lid van verdienste bij FC Dordrecht

DORDRECHT - Op de nieuwsjaarsreceptie van FC Dordrecht werd Ton de Jong verrast met een speld als lid van verdienste bij FC Dordrecht.

Met de komt van Nico de Vries in 1979 is Ton supporter van DS'79 geworden. Al heel snel werd hij actief en suppoost en heeft bijgedragen aan de opbouw van de veiligheidsorganisatie. Hij groeide uit tot hoofdsteward en later stewardcoördinator in welke functie hij nog steeds de facilitaire zaken voor zijn rekening neemt.

In totaal draagt Ton de Jong dus al meer dan dertig jaar zijn steentje bij.

Zijn zoon Richard nam hij al op jonge leeftijd mee naar de Krommedijk en het niet meer dan logisch dat hij op zijn 18e steward werd. Zijn dochter Miranda bezet sinds jaren de kassa van het uitvak en zijn schoonzoon Jacques bedient bij de thuiswedstrijden al even lang de video-installatie in de commandopost.

Ton werd geboren op 23 augustus 1941 en is werkzaam geweest bij DuPont waar hij in 1999 op zijn 58e met vervroegd pensioen mocht. Sindsdien is hij direct full-time vrijwilliger geworden in het stadion waar hij nog steeds zorg draagt voor het onderhoud.

Sinds februari 2006 is deze functie omgezet in een formeel dienstverband.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.