Toch bezorgdheid tijdens bewonersavond brand Moerdijk Dordrecht

14 januari 2011

DORDRECHT - Op donderdag 13 januari 2010 organiseerde de gemeente Dordrecht een informatieavond omtrent de gevolgen van de brand in Moerdijk. Burgemeester Arno Brok sprak zijn bezorgdheid uit over de gevolgen van de brand bij Moerdijk. Dit terwijl hij eerder, op de persconferentie van Moerdijk, nog geruststellend had gesproken. Burgemeester Brok bevestigde dat het bijna onmogelijk is dat de brand geen enkel tot weinig gevolg voor de volksgezondheid heeft. Hoe omvangrijk die gevolgen zijn, daarover tasten we echter nog steeds in het duister. Daarvoor moet veel en intensief onderzoek worden gedaan.

De burgemeester gaf aan een brief te hebben gestuurd naar het ministerie van Volksgezondheid, maar wilde niet op de inhoud daarvan ingaan.
Verder kwam de slechte informatievoorziening tijdens vooral het begin van de ramp aan bod. Waarom is er niet gebruik gemaakt van SMS of zelfs Twitter? (Hoewel een juist afgaand luchtalarm nog altijd het belangrijkst blijft).

Verder kwam kritiek op het feit dat RTV-rijnmond geen heldere berichtgeving deed. Dit terwijl de kaart in onze meterkast keurig vertelt wat wij als burger moeten doen als de sirenes afgaan: “Sluit ramen en deuren, zet uw televisie op ... enz...”

Ook de uitgesproken transparantie en helderheid die beloofd was op de persconferentie in Moerdijk, komt voor velen onvoldoende ten uiting.

Burgemeester Brok benadrukte opnieuw dat de overheid niets te verbergen heeft en dat hij de mensen niet voor niets ongerust wilde maken. “Natuurlijk zijn er nog veel vragen, we weten nog niet alles, maar u krijgt wel een eerlijk antwoord”

 

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.