DZS knokt voor kampioenschap en verliest

16 januari 2011
DZS knokt voor kampioenschap en verliest

DORDRECHT - DZS Team Truva heeft geknokt en verloren. In een poging om de koploper Watergras van een onbedreigd kampioenschap af te houden, kreeg DZS vrijdagavond de deksel op de neus; 9-3. Een uiterst geflatteerde uitslag, maar niettemin terecht, omdat DZS op cruciale momenten net de ‘verkeerde keuzes’ maakte.

De Eredivisie B kende tijdens de winterstop drie belangrijke kandidaten voor het kampioenschap; DZS, Noordzee en Watergras. Laatstgenoemde had de beste papieren, want de ploeg uit Gouda had slechts één wedstrijd verloren, de seizoensopener in Dordrecht. Maar omdat de promovendus uit de kaasstad daarna geen punt meer had laten liggen (en de concurrentie wel), mocht DZS dus niet meer verliezen, om geen onoverbrugbare achterstand op te lopen in de race voor het kampioenschap.

Dat de inzet hoog was, was ook goed te zien aan het spel van de Dordtenaren. DZS zette de meeste druk en Watergras liet zich maar al te graag in een verdedigende rol schikken. Uit de eerste messcherpe counter van de avond scoorde Tom Rietberg de 1-0. Daarna kreeg DZS wel kansen, maar de verdediging van Arjan Brouwers, evenals het keeperswerk van de goalie, bleef rechtovereind staan.

Direct na rust ging de wedstrijd verder in een stroomversnelling. Via een geslaagde combinatie tussen Boukhari en Ayadi en daarna een tussen Boukahri en Eisati kwam DZS op een 2-1 voorsprong. Maar daarna ging het voor het eerst helemaal fout. In een overtalsituatie speelde Zouhair Elyaakoubi de bal cruciaal verkeerd, zo in de voeten van Soufiane Chairi. ,,En in plaats van de 3-1, wordt het 2-2’’, zegt coach Mohammed Belahcen.

Een mentale tik, die een minuut later nog eens gevolgd werd door een tweede. Een Watergras-aanval had afgefloten moeten worden na een overduidelijke overtreding op Mounir Boukhari, maar dat gebeurde niet. Twee seconden later lag de bal achter doelman Moussa Jihate. En deze arbitrale blunder kwam het Dordtse team niet meer te boven.

De frustraties over het onrecht dat DZS zou zijn aangedaan namen de overhand en gingen ook invloed uitoefenen op het spel. Ibrahim Eisati moest het veld verlaten na commentaar op de leiding. De twee arbiters gingen overigens vanwege alle kritiek van de zijkant en het veld zelf, geen sterkere indruk maken in het resterende deel van de wedstrijd.

Ondertussen counterde Watergras messcherp naar een ruime voorsprong, in een wedstrijd die allang geen wedstrijd meer was. Soufiane Chairi was opvallend met vijf beslissende passes die uitstekend werden afgerond. Een wanhoopsoffensief met Samir Yaagobi als meevoetballende keeper had niet het gewenste effect; maar de inzet die is geleverd tot aan de slotminuten is prijzenswaardig.

DZS heeft na de nederlaag van afgelopen vrijdag in Gouda acht verliespunten meer dan koploper Watergras.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.