Smakelijke afsluiting cursus Mannen in de keuken

17 januari 2011
Smakelijke afsluiting cursus Mannen in de keuken

DORDRECHT - De deelnemers aan de cursus Mannen in de keuken in Dordrecht hebben afgelopen week de cursus smakelijk afgesloten. Rivas Zorggroep organiseerde deze cursus voor mannen zonder of met weinig kookervaring in Wijkcentrum Koloriet. Tijdens de laatste bijeenkomst werden alle geleerde lessen in de praktijk gebracht en genoten de deelnemers van een feestmaaltijd die ze zelf hadden bereid.

Inkopen én koken
Tijdens zes bijeenkomsten leerden de deelnemers zelfstandig eenvoudige en verantwoorde gerechten te bereiden. 'De gerechten die de deelnemers maakten, kwamen voornamelijk uit de Hollandse keuken. Op verzoek van de deelnemers hebben we ook bami en spaghetti bereid', vertelt Mariska Clijnk, diëtiste bij Rivas en begeleider van de cursus. Naast het koken was er ook aandacht voor bewust inkopen. Clijnk: 'De deelnemers deden voorafgaand aan de bijeenkomsten met wat praktische tips en adviezen zelf hun boodschappen.'

Enthousiast
De deelnemers aan de cursus zijn enthousiast over de geleerde vaardigheden. De heer Gerard Klaassen vertelt: 'Ik ervoer 'morele’ druk vanuit thuis. Mijn vrouw vond dat het tijd werd om de pannen op te pakken. Ik heb nooit de noodzaak gevoeld om te koken, want op het werk hadden we een bedrijfskantine en thuis kookte mijn vrouw. Eigenlijk komt het goed uit dat ik deze cursus nu volg, want mijn vrouw kan vanwege klachten tijdelijk niet koken. De geleerde lessen kan ik dus ook in de praktijk oefenen.'

Wijkcentrum Koloriet
De deelnemers maakten voor de bijeenkomsten gratis gebruik van de locatie Wijkcentrum Koloriet. Hier hadden ze de beschikking over alle benodigdheden voor het voorbereiden en klaarmaken van de maaltijd.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.