D66 roept Randstadprovincie uit

18 januari 2011
D66 roept Randstadprovincie uit

DORDRECHT - Met het uitroepen van de Randstadprovincie heeft D66 Zuid-Holland afgelopen zaterdag op ludieke wijze het startsein gegeven voor de verkiezingscampagne in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. De Randstadprovincie is een belangrijk speerpunt in het verkiezingsprogramma waarmee de partij op 2 maart een flinke zetelwinst wil boeken.
 
Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Dordrecht lichtte lijsttrekker Geertjan Wenneker de noodzaak van het formeren van deze provincie toe, en nodigde Tweede Kamer-fractievoorzitter Alexander Pechtold en de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen, Roger van Boxtel, uit om hier zo spoedig mogelijk mee aan het werk te gaan.
 
D66 streeft naar een slagvaardige provincie die oog heeft voor natuur en mobiliteit, zo benadrukten Pechtold, Van Boxtel en Wenneker in hun speeches. “Een innovatief economisch beleid en aandacht voor natuur kunnen hand in hand gaan,” aldus Wenneker. “De recreatie in natuurgebieden bijvoorbeeld levert jaarlijks zo’n acht miljard euro op. Investeren in natuur, innovatie en mobiliteit is een voorwaarde voor een gezonde economie die de uitdagingen van de toekomst aankan.”
 
De nieuwe Randstadprovincie moet een einde maken aan de bureaucratie en geldverspilling binnen de provincie, en de transparantie en efficiënte besluitvorming vergroten. Zo wordt een aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat gewaarborgd. De komende weken zal D66 op diverse plaatsen in Zuid-Holland te vinden zijn om haar verkiezingsstandpunten onder de aandacht te brengen.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.