Pinguin zwemt rond in Zeehaven

18 januari 2011 door Paul Schrandt
Pinguin zwemt rond in Zeehaven

DORDRECHT - Vandaag was een niet alledaags tafereeltje te zien in de Zeehaven. Er zwom een pinguin op z'n gemak rond. Personeel van het KLPD en Rijkswaterstaat waren ter plaatse en keken of ze het dier konden vangen. Twee agenten stapten in een rubberbootje en probeerden het beest met een vangnet te pakken. Zonder resultaat. De pinguin dook steeds onder om vervolgens een eind verder zijn kop weer boven water te steken. Het KLPD en RWS hebben hun pogingen uiteindelijk moeten staken en vervolgden hun weg. De pinguin vond het allemaal prima en ging gewoon door met wat hij het liefst doet; duiken en vis eten.

Later op de dag bleek dat het niet om een pinguin ging maar om een Alk, een zeevogel die voornamelijk voorkomt langs de kust van IJsland, Noorwegen, Groot-Brittannië en Ierland.

Foto: Paul Schrandt

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.