Henk Bax stopt als voorzitter Diakonaal Aandachtscentrum

19 januari 2011

DORDRECHT - Henk Bax stopt als bestuursvoorzitter van het Diakonaal Aandachtscentrum aan de Albert Cuypsingel. Tijdens een afscheidsreceptie op vrijdag 28 januari draagt hij de voorzittershamer over aan zijn opvolger Ton van de Minkelis. Henk Bax heeft zich zeventien jaar  ingezet om het Aandachtscentrum een eigen plaats te geven in de Dordtse samenleving.

Het Diakonaal Aandachtscentrum is een plaats waar vele bezoekers al jarenlang een vertrouwde plek vinden. Iedereen die behoefte aan rust, aandacht, begrip, troost of een goed gesprek, is er van harte welkom. Vrijwilligers bieden gastvrijheid en een luisterend oor.  Deze benadering blijkt voor veel bezoekers van grote betekenis te zijn.
Het Diakonaal Aandachtscentrum is zeven middagen per week en op zaterdagochtend open. Dit is mogelijk door de inzet van ruim vijftig vrijwilligers, een beroepskracht én de financiële bijdragen van kerken en particulieren.

Verbinding
Sinds juni 1993 is Henk Bax het boegbeeld van het Diakonaal Aandachtscentrum geweest.  De scheidend voorzitter heeft zich in Dordrecht en daarbuiten als een ambassadeur gepresenteerd voor het Diakonaal Aandachtscentrum om zo geld en betrokkenheid te werven bij kerken, maatschappelijke organisaties en fondsen. Het is voor hem een hartenwens dat ook de  gemeente Dordrecht het belangrijke sociale werk mee zou willen ondersteunen, zodat het niet alleen op giften drijft.
Henk Bax is heel blij dat een groot aantal kerken in Zwijndrecht en Dordrecht het werk al twintig jaar met een vaste bijdrage steunt. Henk Bax zegt daarover:  “Het Aandachtscentrum legt een verbinding tussen de kerken en de zwakkeren in de samenleving: wij zijn de handen van de kerk. Ik heb hier inhoud mogen geven aan het diakenschap. Wat is nou mooier?”

Hieraan komt op 28 januari 2011 een einde. Waar nodig zal Henk Bax met zijn ervaring en adviezen het bestuur blijven steunen, maar hij geeft het stuur als voorzitter uit handen.
Tijdens de afscheidsbijeenkomst  kan Bax de hand worden gedrukt en kan kennis worden gemaakt met de nieuwe bestuursleden van het Aandachtscentrum en de nieuwe voorzitter Ton van de Minkelis.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.