Ouders boos over parkeerboetes bij COKD

19 januari 2011 door Paul Schrandt
Ouders boos over parkeerboetes bij COKD

DORDRECHT - Ouders die hun kinderen met de auto halen of brengen bij het kinderdagverblijf aan de Noorderstraat lopen steeds vaker de kans op een flinke bekeuring. Het kinderdagverblijf heeft geen eigen parkeerplaats en in de buurt is het vrijwel onmogelijk om een lege parkeerplek te vinden. Veel ouders zetten daarom even de auto voor de deur om hun kroost te halen of te brengen maar dat wordt nu steeds vaker bestraft.

Een verontwaardigde ouder: 'Ik vind het zo kinderachtig. Er is hier geen sprake van een doorgaande weg of van parkeren op of langs een stoep want die is hier niet. Je staat echt niemand in de weg. Er is blijkbaar geen enkele coulantie meer.'

De boete wordt gegeven op basis van '10 minuten geen activiteit tijdens laden of lossen' en is fors: 70 euro.
'Belachelijk!', vindt een andere ouder. 'Als ik 5 minuten binnen ben geweest is het lang. Het lijkt wel of ze om de hoek staan te wachten. Ik vind het echt burgertje pesten. In ieder geval heb ik vandaag dus voor niets gewerkt!'

Naast het gebouw van het COKD is een inpandige parkeergarage die deels voor bewoners en deels vrij toegankelijk is. Veel ouders zijn hier echter niet van op de hoogte. Bovendien kost de garage 1 euro per uur wat dus in sommige gevallen kan oplopen tot zo'n 40 euro per maand. Het COKD pleit ervoor om het eerste uur parkeren gratis te maken.

Volgens Jaqueline v/d Plas van de gemeente Dordrecht is er op dit moment geen duidelijk beleid ten aanzien van het parkeren in de garage of in de omgeving van het kinderdagverblijf. Dit komt ondermeer omdat het pand officieel nog niet is overgedragen aan woningcorporatie Trivire. De ouders hopen in ieder geval dat de gemeente wel snel met duidelijkheid komt omtrent de situatie aan de Noorderstraat en dat de boetes tot die tijd worden kwijtgescholden.

Foto: Paul Schrandt

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.